ארזתם לבד? רשימת הציוד שאסור לשכוח

חולמים לכבוש את פסגת האנאפורנה, או שאתם בדרככם לטראק האגמים הקפואים בנפאל... לא משנה איזה מסלול אתם עושים, יש ציוד שכל מטייל חייב לקחת איתו, מוכנים לצאת לדרך?

בעולם שיש בו כל כך הרבה סוגים של טראקים וטיולים שלא רוצים לפספס, מטיילים מוצאים את עצמם מדי יום עם תרמיל על הגב, אבל אז נשאלת השאלה החשובה ביותר – איזה ציוד הוא חובה ומה אפשר להשאיר בבית?

לפני שאתם מתחילים לסמן וי ברשימת הצ'ק-ליסט, חשוב להגדיר את מטרת המסלול, האופי והקצב. בנוסף, מומלץ להתעדכן באתרים הרשמיים של המסלולים, שכן ישנם טיולים הדורשים ציוד ספציפי וכזה שיתאים לתנאי השטח ולאקלים. רגע לפני שאתם מרגישים על גג העולם, רצוי שתישארו עם הראש על הקרקע בכדי שתוכלו להיות בטוחים שלקחתם את כל הציוד הנדרש לכם.

 

רשימת הציוד החיוני ביותר לטרקים בעולם

 

צידה לדרך

חשוב לדאוג למזון עתיר באנרגיה דוגמת חטיפי בריאות, אגוזים ודומיהם, ומעל הכל בכמות מספקת של מים. אין להסתמך על רכישת מזון או עצירה מאורגנת, שכן במצבים רבים תנאי השטח עלולים לשבש את התוכניות.

 

ביגוד

ישנם מטיילים שנוטים להעמיס על עצמם ביגוד, אך חשוב לשים לב לקחת ציוד חיוני וקליל שיאפשר לכם תנועה קלה בשטח. מומלץ להצטייד בביגוד חסין נגד מים ולהתאים את הביגוד למזג האוויר שעלול לתפוס אתכם במהלך המסלול.

 

הנעלה

איכות הסוליה והרפידות תקבע את טיב הטיול שלכם, בדיוק כמו שלא תיקחו רכב המתאים לנסיעה עירונית למסע של 4X4 במדבר, כך חשוב לוודא כי הנעליים מתאימות לאופי הטיול. יש להצטייד בנעליים  איכותיות, עמידות בפני מים ותנאי מזג אוויר המאפיינים את האזור בו בחרתם לטייל. טיפ קטן מאתנו, קחו חצי מידה יותר אם תרצו לרפד אותן בגרביים עבות או מחממים.

 

ציוד הישרדות

אולר, פנס, גפרורים, משרוקית, שמיכת חירום ותרופות, ובקיצור - ציוד הישרדות והפריטים הקטנים שעושים את ההבדל בטיול גדול.

 

אמצעי תקשורת

אם בחרתם לקחת איתכם סמארטפוןן לדרך, דעו כי ברוב המקומות אם לא ברובם המוחלט לא קיימת קליטה סלולארית כלל.  הפתרון האידיאלי הוא להצטייד במכשיר לווייני המאפשר שיח דו צדדי וקריאה לעזרה בלחיצת כפתור במקרה חירום. יתרונות המכשיר הלווייני כוללים את האפשרות ליצירת מפה אישית, כך שבכל זמן נתון הקרובים אליכם יודעים כי שלומכם טוב וכי המסלול מתקדם כמתכונן או במידה וישנם שינויים. 

 

ערכת עזרה ראשונה

במקרה של נפילה או מעידה רצוי להימנע מתזוזה בכדי לא לגרום נזק נוסף ולהזעיק עזרה בדרך אפשרית, עם זאת חשוב להצטייד בערכת עזרה ראשונה אשר תכיל כל שנדרש לטיפול ראשוני בשטח. למטיילים במקומות גבוהים מומלץ לבדוק את האפשרות לליווי של 'פורטר' אשר יוכל לסייע בסחיבת הציוד ובמקרי חירום.

 

ציוד היגייני

כל מטייל יודע שהמסלולים כוללים עצירות במקומות ואזורים נידחים יחסית, ולכן חשוב להצטייד בנייר טואלט, ציוד הגייני וסניטרי בסיסי.

 

מסמכים, ביטוחים ותרופות

ישנם מספר דברים שחובה להתארגן עליהם טרם יציאה מהארץ דוגמת ביטוח רפואי וכיסוי מתאים לסוג הטיול אליו בחרתם לצאת (לא ניתן להפעילו כאשר כבר הגעתם ליעד), בחינה של חיסונים או טיפולים תרופתיים המומלצים טרם היציאה לטיול או במהלכו.

 

מצלמה

מרבית המטיילים נוטים להסתמך על המצלמה של הסמארטפון, אבל אם אתם רוצים לתעד את החוויות מהמסע המופלא, מומלץ שתצטיידו במצלמה שתשאיר לכם תמונות איכותיות, כי מה שווה טיול אם אין לכם זיכרונות להתרפק עליהם?

 

לרכישת מכשיר איתור לוויני לחץ כאן