דרום הודו: כל מה שצריך לדעת

למרות היותה של דרום הודו אזור קטן יחסית, האזור מוקף במגוון של נופים שונים בהם כל אחד יכול למצוא את עצמו, מוכנים לצאת להרפתקה?

מהחופים הקסומים של גואה, דרך העתיקות ההיסטוריות של האמפי ועד לונציה של הודו. למרות היותה של דרום הודו אזור קטן יחסית, האזור מוקף במגוון של נופים שונים בהם כל אחד יכול למצוא את עצמו, מוכנים לצאת להרפתקה? 

 

בכל שנה לקראת סוף ספטמבר- תחילת אוקטובר מתחילה עונת התיירות של דרום הודו. מזג האוויר בצפון מתחיל להיות קר, גשום מאוד, ובאזורים הגבוהים מתחיל לרדת שלג ונחסמת הגישה לחלק מהמקומות הפוטנציאלים לטיול. בדרום הודו מזג האוויר הוא בדיוק ההפך, המונסונים נפסקים ומזג האוויר מתחיל להתחמם בהדרגה כאשר שיא העונה היא בחודשים דצמבר-פברואר, לאחר מכן נהיה חם מדי כדי לשהות באזור ומתחילה העלייה חזרה צפונה. הגיע הזמן לגלות את האזור ולקבל מספר טיפים שחשוב שתיקחו אתכם.

 

שביל החומוס: המקומות שאסור לפספס

הסיפורים על החופים של גואה, המסיבות והרוגע האינסופי כבר עשו את דרכם למטיילים רבים שחיפשו את השילוב בין האקשן לשקט. בגואה ישנם חופים רבים המהווים מוקד נופש לתיירים מכל רחבי העולם, כאשר בקרב הישראלים אחד החופים הפופולאריים ביותר הוא ארמבול שבצפון גואה. החוף מאופיין בשווקים לאורכו שבסופם תמצאו את האגם היפה של ארמבול, שם תוכלו ליהנות מאטרקציות של מצנחי רחיפה, ג'אמים בשקיעה, מסעדות ואזורים שקטים יותר.

באזור אנג'ונה שבמרחק 40 דקות נסיעת ריקשה מארמבול, תגיעו לאזור בעל אופי אירופאי בו נמצא הנייט-מרקט המלא צבעים, מוזיקה שמחה ותיירים מכל העולם. במרחק שעתיים  נסיעה תגיעו לאזור חוף פאלולים, שם תוכלו ליהנות מחול לבן ומים נקיים, כאשר לא רחוק משם נמצא חוף קולה ביץ' על גדות אגם מים מתוקים, איזור פסטורלי עם עצי דקל וקיאקים ורצועת חוף דקיקה המפרידה בין הים לאגם. למי שמעוניין לנסוע ולחפש את השקט מומלץ להדרים לאזור גוקרנה, ושם לשהות באיזור קודלי או הום ביץ' בגסטהאוסים על החוף בבעלות מקומיים חייכנים ואדיבים. 

 

קודלי ביץ - גוקרנה

 

מוקד מרכזי נוסף הוא אזור קרנטקה בו נמצאת העיירה האמפי, כאשר הנהר מחלק את העיירה לשני אזורים שונים. מצד אחד של הנהר ניתן למצוא עתיקות ומקדשים היסטוריים אותם תוכלו לחקור ביום אחד במרוכז. הצד השני מאופיין בהיותו הצד השקט יותר בו תוכלו לשהות בגסטהאוסים הממוקמים בין שדות אורז ירוקים. אם בחרתם לשהות באזור זה ישנן אטרקציות נוספות במרחק לא רב כמו מצפה הציפורים או מקדש הקופים של האל האנומן, אליהם ניתן להגיע בקלות בעזרת אופנועים או ריקשות.

 

נוף ממגדל הקופים

 

מקום נוסף ב"שביל החומוס" אליו מגיעים ישראלים רבים הבוחרים להישאר בו זמן רב הוא אזור קודאי קאנל-טאמיל נאדו, עיירה הממוקמת בשטח הררי גבוה, לבריחה קצת מהחום באזור החופים. תוכלו לצפות בזריחות מרהיבות המלאות בשכבת עננים המכסה את כל הנוף.

מדינה נוספת שחייבים להזכיר אותה היא קרלה, המדינה הכי דרומית בהודו המאופיינת בנוף טרופי. המקום מוכר בעיקר בשל תעלות המים הצרות הנמצאות בו, ואם אתם גם רוצים לחוות את האזור מומלץ לצאת לשייט קצר של כ- 4 שעות וליהנות ממנו.  מוקדי עניין נוספים שתוכלו למצוא הם מונאר, המוקפת בשדות תה היוצרים נוף פסטורלי שאי אפשר להתעלם ממנו, וקוצ'ין, עיר שבעבר הייתה בה קהילה יהודית גדולה בה עדיין ניתן לסייר בבית הכנסת שנותר שם. למטיילים שחייבים להיות בקרבת החוף, גם באזור קרלה תוכלו ליהנות מחופים כמו ורקלה וקובאלאם. 

 

שוק אנג'ונה

 

מה לוקחים לדרך: ציוד חובה

המילה הראשונה שכדאי שתדעו להגיד היא - אודמוס, תכשיר מקומי נגד יתושים, שכן צפוי שתיתקלו בהם לא מעט לא משנה היכן בחרתם להתחיל את המסע. מעבר לכך, מומלץ להצטייד בציוד מטיילים בסיסי כמו בגדים קלילים יחסית ולמרות שאזור הדרום לא ידוע בטרקים מומלץ לקחת נעליים/ סנדלים להליכה לנוחות מרבית.

 

אחת השאלות שעולות בקרב מטיילים היא בדבר התקשורת בהודו, שכן ברוב האזורים ישנה קליטה חלשה או שהיא אינה קיימת כלל ולכן מטיילים מעדיפים להצטייד בסים מקומי. עם זאת, מכיוון שאי אפשר להסתמך על קליטה סלולרית מומלץ לשקול להצטייד במכשיר לוויני כדוגמתMAGNUS, יחד עם זאת חשוב לכבד ולשמור על החוקים בהודו, על פי הן אין להפעיל או לשלוח הודעות שגרה מהמכשיר הלווייני, ניתן להפעילו רק במצב חירום אמת לבקשת חילוץ בלבד. 

כמו כן, שימו לב כי רכשתם ביטוח נסיעות רלוונטי לאופי הטיול ובין אם בחרתם לחצות את הודו על אופנוע, או לצאת לסשן צלילות עומק, בבית ידעו שבכל מצב אתם מכוסים. יש לכם גם טיפים לנסיעה? שתפו אותנו בפייסבוק!

תמונות המחשה באדיבות רמית סבג

 

לציוד חיוני נוסף וטיפים להתנהלות נכונה בהודו - לחצו כאן.