גם למתמודדים וותיקים יש סיכוי טוב להשתקם!

צוות החילוץ של MAGNUS פועל רבות לחילוץ נפשי של מטיילים, לצד מתן תמיכה נפשית במצבים שונים. 

במאמר הבא, נספר על המקרה של א', אשר התמודדה עם מצב נפשי מורכב.

 

אחרי 25 שנה של אשפוזים בזה אחר זה בעקבות ניסיונות אובדניים, בניגוד לדעתם של הפסיכיאטרים ולמרות שכל בני משפחתה לא האמינו שזה אפשרי, א' חזרה לתפקוד מלא ומצליחה להתמיד באורח חיים בריא.

 

א', מתמודדת בגיל 50, עברה אשפוזים רבים במחלקות שונות כולל אשפוזים בכפיה חוזרים ונשנים על רקע ניסיונות אובדניים במהלך ה25 השנים האחרונות. א' אובחנה עם הפרעת אישיות גבולית וסכיזופרניה. א' לא החזיקה מעמד בשום מסגרת יותר מחודש או חודשיים במקרה הקיצוני ביותר, ניתקה קשר כמעט באופן מוחלט מכל מכריה ומשפחתה ובאופן כללי לא רצתה לעשות כלום. כשהייתה משתחררת מאשפוז הייתה מתחילה באותו התהליך של התנגדות למערכת, הפסקת התרופות ותוך חודשים ספורים חוזרת למצב אובדני. כשלא השכילה לאשפז את עצמה נלקחה בכפיה לאשפוז בניגוד לרצונה על רקע אובדנות.
משפחתה של א' כבר לא האמינו שיש לא' סיכוי להשתקם ולתפקד בעולם. אחרי כל כך הרבה שנים של כאב בלתי פוסק וחוסר התמודדות עם העולם, חלק מהמשפחה פשוט נואשו והחלק האחר רק התפללו שהיא לא תסבול כל כך.

אמא של א', אשה מעל גיל 75, פנתה למחלקה הנפשית של MAGNUS. אחרי למידת הרקע של א' לעומק, נבנתה תוכנית ליווי מותאמת לא' כחליפה שנתפרה עבורה ומשפחתה, כולל הדרכת המשפחה ליצירת תקשורת מטיבה וליווי מתמשך, ריכוז וארגון כל הרקע הפסיכיאטרי שנאסף לאורך השנים, התאמת פסיכיאטרית מומחית למצבה הספציפי של א', עובד סוציאלי מלווה ומאמן אישי שיחד יצרו מעגל תמיכה לא'.
"החלק המשמעותי ביותר הוא המשפחה!, ללא מעגל משפחתי תומך שמבין את המצב ויודע לנהל את האירוע, סיכויי השיקום של מתמודדים עם מחלות נפשיות כרוניות הם נמוכים מאוד" (חיליק מגנוס מייסד ובעלים ב-MAGNUS).

 

כחלק מהדרכת המשפחה ניתנו למשפחה כלים ומשאבים נפשיים להתמודדות עם המצב וניהול המצב כך שהמשפחה התאגדה מפירוק מוחלט לעבודת צוות משותפת, מועילה ודוחפת להתקדמות.
"זה פשוט נס" אמרה ביתה של א'. א' חזרה לקשר יומיומי עם משפחתה, אחיה, הוריה וילדיה, היא קיבלה טיפול תרופתי בעזרת פסיכיאטרית מדהימה ולמרות הקשים התמידה והתמודדה, יצאה מהבית למקום משלה, והתחילה לעבוד. "לא האמנתי שזה יכול להיות" אמרה אמא של א'.


המדריך של MAGNUS הכין את המשפחה למשבר הבא שיבוא ובהדרגה הליווי המקצועי של MAGNUS הופסק.
8 חודשים מאוחר יותר, כשנה מתחילת התהליך, א' עברה משבר נפשי, עברה לפסיכיאטר אחר על דעת עצמה (אותו יכולה לתמרן בקלות), שכנעה את הפסיכיאטר להוריד את מינון התרופות ולבטל חלק מהתרופות, והחלו לחזור סימני האזהרה המופיעים לקראת התקף נפשי נוסף. א' הפסיקה לעבוד, חזרה להסתגר בביתה והפחיתה בתקשורת עם משפחתה.
משפחתה של א' התגייסה חיש מהר, חזרו לכללים שלמדו מ-"שיטת MAGNUS לניהול משברים נפשיים", חזרו לעטוף ולהכווין את א' ותוך שבוע חזרה א' לפסיכיאטרית שלה וחזרה לקחת תרופות.
שבועיים אחרי, א' חזרה לעבודה ולשגרת חיים.

"העדכון האחרון ריגש את כולנו, קבלתי טלפון מהבת של א' לפני שבוע, היא התקשרה להגיד תודה, אמרה שהצלנו את חייה של אמא שלה, סיפרה לי שא' חוותה משבר ומשפחתה הייתה שם כדי להוציא אותה מזה בלי שנאלצו לפנות אלינו שוב. הייתה לי צמרמרות של התרגשות. אמרתי לה תודה רבה ושאני שמח מאוד שיכולנו לעזור אבל מי שבאמת הציל אותה זו המשפחה שלה"
"אנחנו רק מראים את הדרך, המשפחה היא זו שעושה את העבודה. הלוואי ונצליח להראות את הדרך לעוד רבים אחרים הזקוקים להכוונה והדרכה".
(יואב מגנוס, מנהל המחלקה הנפשית ב-MAGNUS).