טסים לחו"ל? זה בשבילכם

קניתם כרטיס טיסה, התחלתם לארוז את המזוודה, אפילו סגרתם ביטוח נסיעות שכולל הרחבת איתור וחילוץ, מצוין אבל מה זה אומר?

מאחורי צמד המילים איתור וחילוץ עומדת למעשה אופרציה שלמה של מחלצים, אנשי דסק, צוותים מקומיים ורשת סייענים. הדימוי שיש לרבים על מסוק שיגיע לחלץ אותם בכל רגע נתון הוא למעשה רק קצהו של התהליך כולו. 
בהמשך הכתבה ננסה לתאר באופן קצר וקולע את השלבים המובילים לביצוע משימת חילוץ או איתור של מנותק קשר.

 

איתור: פעולה שמטרתה יצירת קשר אקטיבית עם אדם המוגדר כמנותק קשר

מטייל שלא יצר קשר מספר ימים כי יצא לטרק או מטייל אחר שנמצא באזור ללא תקשורת ועד מקרי קיצון בהם מדובר בחטיפה או אסון טבע, כל אלו הם מקרים שעשויים להיכנס בשלב ראשון תחת ההגדרה "מנותק קשר" אשר מובילים לפעולת איתור של צוות המודיעין.

הפעולה מתחילה כאשר מתקיימים מספר תנאים מצטברים, ניתוק הקשר אינו תואם את אופיו של המטייל, שיגרת התקשורת ותכנית הטיול האופיינית לאזור לצד העובדה כי המטייל אינו זמין בערוצי התקשורת הסטנדרטים.

שלב זה כולל איסוף מודיעין במטרה לגבש כמה שיותר פרטים רלוונטים אודות המטייל, תוכנית הטיול, האזור בו נותק הקשר, ארועי עבר באזור, ניתוח תרחישים וסיבות לניתוק.

חילוץ: פעולה שמטרתה הבאה של אדם למקום מבטחים מסביבה או מצב מסכן חיים

לאחר גיבוש פרטיים ראשונים ואיתור המטייל באזור או מצב מסכני חיים, נבנית תכנית חילוץ המשכללת את תנאי השטח, מזג האוויר והמידע המודיעיני שהתקבל. מכאן נבחנות אלטרנטיבות לסיוע המהיר והיעיל ביותר בהתחשב בכלל המשתנים.

לרוב צוות החילוץ יכלול אנשי שטח מקומיים לטובת מהירות התגובה ובמקרים מורכבים צוות חילוץ המתמחה בסביבה ותוואי השטח בו ארע המקרה יצא מהארץ. 

 

בהתחשב בעובדה ש- 90% מהעולם מנותק מתקשורת סלולרית, כיצד ניתן להודיע על מצב מסכן חיים במהלך טיול או להימנע ממצב של ניתוק קשר הגורם לדאגה למשפחה וחברים?

מדי שבוע מגיעים למרכז השליטה של חברת MAGNUS עשרות מקרים, חלקם מדווחים על ידי חברות הביטוח וחלקם על ידי קרובי משפחה מודאגים, כל מצב חירום כזה מחייב תגובה מיידית והפעלת כוחות מתאימים יצירת קשר ישיר עם השטח במטרה להציל חיים.

 

אירוע חילוץ נבנה על ציר זמן הכולל 4 משתנים עיקרים:
• רגע האירוע (מצב החירום)
• העברת הדיווח לגורם הרלוונטי
• הבנת המיקום (איתור)
• פעולת החילוץ

 

מועד קבלת הדיווח הינו קריטי וכך גם המידע שמגיע איתו, למשל, מטייל יצא לבדו לטרק למשך 7 ימים ולאחר 10 ימים לא חזר להוסטל אליו היה אמור לשוב. 
בשלב ראשון נדרש לברר:

• האם קרה למטייל משהו במהלך הטרק ואין לו אמצעי לדווח על כך? 
• האם המטייל סיים את הטרק וקיימת סיבה סבירה בהתחשב במרחב הזמן והמקום כי המטייל לא יצר קשר?

 

כיום מטיילים מצטיידים בנעליים מקצועיות, תרמיל, אוהל וציוד הכרחי, בטוחים שארזתם הכל? מכשיר לוויני הוא חלק בלתי נפרד מרשימת הציוד.

תקשורת לווינית תאפשר לכם 100% כיסוי בכל תוואי שטח, ובמיוחד במקומות בהן אין קליטה סלולרית.

 

זיכרו- המכשיר הלוויני מחובר ישירות למרכז השליטה של חברת MAGNUS בזמן חירום, בלחיצה אחת על כפתור ה- SOS תגיעו ישירות לצוות מרכז השליטה וכן ישלח המיקום המדוייק שלכם.

 

המכשיר מקצר את תהליך התגובה ומאפשר מענה וחילוץ מהיר יותר וישיר מול המטייל.

 

אז רגע לפני שאתם יוצאים לטיול הבא שלכם, בין אם מדובר בטרק, נסיעה משפחתית ואפילו טיול קצר בארץ, תקבעו נהלי התקשרות עם הבית, וודאו כי אספתם את כל המידע על היעד אליו אתם נוסעים, בידקו את תנאי מזג האוויר, תהנו מהטיול, ובכל במקרה חירום תדעו שאנחנו במרחק לחיצה מכל נקודה בעולם.