הכנה לטיול

עונת הטיולים הסתווית לפנינו, יש ימים בהם העננות משרה תחושה של סתיו. בשולי השדות עומדים החצבים בפריחתם, בית הספר שרק התחיל יוצא לחופשות ורחש החגים כבר אופף אותנו, רבים יוצאים לטייל ורבים אחרים יצאו עם פרוס החגים.

חיליק מגנוס

בחודשים האחרונים ספגנו תקלות רבות- פצועים, חולים והרוגים במהלך הטיול. לקראת השנה החדשה בצמוד לברכות לשנה הטובה והמבורכת, עלינו לפעול על מנת להעלות את סף המודעות שלנו לביטחון בטיולים.

 

תאונות מתרחשות כאשר גורמים שונים מצטרפים יחד באותו מקום ובאותו מועד. חלק מהגורמים כלל לא בשליטתנו אך עלינו להבחין ולברר על אילו מהגורמים יש לנו השפעה. לא ידעתי זה קטלני!

נתכנן את הטיול כך שנעשה אותו לחוויה נעימה של הרחבת הדעת, היכרות עם נופים וטבע, התרועעות חברתית נעימה שבסופה גם נשוב עם כל החוויות הביתה בשלום.


בראש וראשונה עלינו לאסוף מידע מקיף ומפורט על המסלול והפעילות אליה נצטרף. כאשר לא כל המידע בידינו, כדאי וצריך לשכור שירות של מדריך או לאסוף מידע מחברת טיולים, לקחת ספר הדרכה מוכר או לפנות ללשכת התיירות ושמורות הטבע באיזור.
כל אלה יאפשרו לנו להתכונן כראוי ולצמצם את גורמי הסיכון. ימסרו לנו הכללים כיצד לנהוג ועלינו להיצמד לכללים ולא לחרוג מהם. כך נלמד על לוחות הזמנים הדרושים לטיול, על הציוד למטיילים הנדרש,נבחן את תנאי מזג האוויר וכמובן נאסוף מידע על המסלול ותנאיו.
חשוב שנדע איך ולהיכן לפנות במקרה של תקלה ולוודא כי יש מי שיודע עלינו ועל מסלולנו, כולל לוח הזמנים שלנו, על מנת שיוכל להגיב אם נקלע למצוקה.

 

טיול זה לא רק פעילות בחיק הטבע, ישנם מישורי סיכון נוספים.
המטיילים, ללא יוצא מן הכלל נוסעים באמצעי תחבורה שונים ווכך נחשפים לסכנות הגדולות של תאונות הדרכים.
רבים נוסעים בתנאים ובכלי רכב שבשגרת היום יום לא היו מעזים אפילו להתקרב אליהם. יש לשקול את נושא הבטיחות בתנועה בכובד ראש תוך כדי הקפדה מכופלת בכללי הזהירות והבטיחות השגרתיים. רוב הנפגעים וההרוגים בטיולים הם מתאונות דרכים.
נהיגה עצמית היא חוויה והתנסות טובה אך דורשת לעיתים מיומנות מעט שונה מההרגלים איתם באנו מהבית. רכיבה על אופנוע, טרקטורון או כל כלי תעבורה שמיומנותנו בו נמוכה מסכנת אותנו וחושפת אותנו לתאונות.
גם ההתנהגות היומיומית, הבנאלית, כמו מעבר כביש או התנהלות בתנועה לפעמים תסכן אותנו הרבה מעבר לרגיל.
מודעות גבוהה לביטחון בתחבורה הכרחית, שווה לשוחח על כך בטיול ולשוב ולאזכר מדי יום את החריגות והשוני אליו אנו נחשפים במסעותינו.
קחו את האחריות על חייכם ושמרו על נפשותיכם בכפל זהירות שהרי אתם ממש לא במגרש הביתי שלכם.

 

בכל הנוגע לתחלואה, הגיינה ובריאות זהו נושא כאוב שיכול בקלות להשבית את הטיול. מצב שממנו הייתם נחלצים בקלות בסביבה הימיומית יכול בטיול לקבל מימד גדול ובעייתי.
קחו איתכם תיק עזרה ראשונה מורחב ובו תרופות בסיסיות לאירועים שכיחים (שילשול) והתייעצו עם רופא לפני היציאה לטיול. אם פניכם למחוזות בהם יש להתחסן אל נא תזלזלו בכך. קדחת למשל, זה ממש לא נעים.

 

עוד חשוב לוודא שיש לכם ביטוח טוב, כזה שיעשה לכם שירות בזמן אמת. חשוב לזכור ולשמור את הטלפון של מוקד החירום למקרה הצורך.

 

אם אתם לוקחים תרופות באופן שגרתי, הצטיידו מראש עם כמות מספיקה ומעט מעבר לכך.
אם יש לכם אלרגיה או כל תופעה אליה אתם מודעים מבחינת מצבכם הבריאותי, הכינו מראש את התגובה הטובה, היעילה והמתאימה וקחו הכל איתכם!
לדוגמא, חברי רגיש לעקיצת דבורים ותקלה זו עלולה לסכן אותו. על כן הוא נושא איתו, על חזהו, בתוך גליל פלסטיק את התרופה המתאימה.
כך יש לפעול בכל מקרה שאפשר להתכונן אליו מראש.

לגבי מזון בטיול, נו, בזה כבר כל אחד התנסה אך בכל זאת. המזון בעולם השלישי שונה מזה שאליו אנו רגילים וזו כבר סיבה מספיקה שגופנו יגיב לכך. מה עוד שיש מקומות בהם סטנדרט הניקיון מעט שונה ועל כך לא אכביר במילים.

 

 

אוסיף רק כמה תובנות שצברתי-

* "לא אוכל במדינות (כמו הודו) במסעדות לאורך הדרך שיש בהן מקרר"- רוב היום אין חשמל!
אוכל טרי המוכן במקום תמיד עדיף וכדאי מאד להיות צמחוני לכמה ימים, בשר וגבינות ראוי להישמר מהם במקומות שלא בסטנדרט האירופאי.
* ניקיון אישי, כדאי להצטייד עם כל הנחוץ לכך.
* פגעי מזג האוויר והתנהלות בטיול. כדי לעשות את החיים קלים ונעימים יש להצטייד כראוי, מומלץ ללמוד מבעוד מועד על הצפוי ולהתארגן בהתאם. מה שכתוב בספר אינו מיותר.
לפני כל פעילות וודאו שיש לכם תחזית של מזג האוויר - נא לא להקל ראש לא כל התנאים דומים לשלנו.
* אסוף מידע. זה ישמע מאד אמין לקבל טיפים מחבר ועוד אם הוא "אחי" מהיחידה, הוא אמין וגם היה ביעד לפנינו. אבל, הוא בסך הכל ביקר לפנינו אך לא הפך כתוצאה מכך למומחה- אנא אספו מידע ממקורות נכונים: חברת תיירות טובה, ספר הדרכה או אתר מכובד ברשת.
אל תצאו להרפתקה מבלי לארגן אותה היטב.
* תקשורת טובה היא מפתח לפתרון תקלות. אם אתם תמצאו באזורים ללא קליטה סלולרית קחו מכשיר איכון לוויני שמאחוריו פועל שירות מבצעי מנוסה ואמין.

 

לא ידעתי זה קטלני!